Rejser

Rejser

Skærbæk Realskole vægter rejser til ind- og udland højt. For skolen har disse en oplevelsesmæssig, indsigtsgivende, socialiserende og således dannende funktion. Derfor har vi på alle klassetrin skolerejser.

I 0. klasse begynder vi dog med en enkelt overnatning på skolen. I 1. og 2. klasse er det en tur til den lokale spejderhytte for en overnatning eller to. I 3. og 4. klasse er turen igennem de sidste mange gået til Fanø hvor der overnattes i Brinchhjem i Nordby. I 5. klasse går turen af fire dages varighed nogle år til Århus, andre år til Odense. I 6. klasse går turen nogle år til København, andre år til Bornholm.

I 7. klasse har vi et udvekslingsophold med en skole i Wörth i Bayern i Tyskland. Eleverne bor enkeltvis fire døgn hos en familie i Wörth. Herefter tager de tyske elever med tilbage til Danmark og bor så enkeltvis fire døgn hos en dansk familie.

I 8. klasse går turen til Johnsgård i Norge, omtrent fire timers kørsel nord for Oslo. Her er eleverne i grupper indkvarterede i hytter. Eleverne forestår selv planlægning og indkøb af fødevarer til opholdet i tiden inden afrejsen. Når der ikke spises, hygges og soves, er det langrendsskiløb som er den primære aktivitet.

I 9. klasse besøger eleverne Berlin og igennem fem dage oplever byen som den spændende historiske og kulturelle storby den er.

I 10. klasse er der fire rejser. Den første rejse er introturen til Christianslyst i Slesvig. Her er det det sociale som er i centrum. Eleverne kommer fra forskellige skoler og skal først lære hinanden at kende. I begyndelsen af oktober skal eleverne på 14 dages sprogskoleophold i Bournemouth i Sydengland. Her er eleverne enkeltvis eller to og to indkvarterede hos værtsfamilier. Dagene går med sprogundervisning frem til om eftermiddagen. Herefter er der forskellige aktiviteter og udflugter de enkelte dage. I uge 6 skal eleverne på en syvdages skitur til Østrig. Vi står på ski i området omkring Kitzbühel og bor på et jugendhotel lidt uden for byen. Endelig skal eleverne på den afsluttende tur til Spanien, nærmere bestemt til Malaga på Costa del Sol. Her oplever vi den spanske kultur, vi besøger Gibraltar, og endelig bliver der også badet og hygget.